Welkom op onze nieuwe website!

Janssen: ''Vroeger hing er een poster van Gerrard in mijn kamer''

Dominique janssen vfl wolfsburg 603f57262804f
Dominique janssen vfl wolfsburg 603f57262804f Foto: © Pro Shots

Dominique Janssen is een van de beste spelers van het Nederlandse vrouwenelftal. Daarnaast speelt ze bij VfL Wolfsburg, een van de beste vrouwenteams in Europa. Bij WomensHealth deed ze haar verhaal.

Als prof voetbalster heeft Janssen een druk leven. ''Het is nu volle bak, want dit is dé tijd om er alles bij te halen om straks tijdens de Olympische Spelen te presteren.''

Een goed ochtendritueel is belangrijk voor Janssen om haar dag goed te beginnen. ''Jazeker. Ik ben dan relaxter en weet heel duidelijk wat ik wil op die dag. Elke dag heb je weer nieuwe doelen, en voor mij werkt het om die in de ochtend voor mezelf te stellen. Ze zeggen dat een goed begin het halve werk is, maar dat is ook echt zo.''

De international wilde al vroeg profvoetballer worden. Janssen: ''Ik begon al vroeg met voetbal, omdat mijn broer dat ook deed. Op een gegeven moment wist ik wel dat er veel meer mogelijk was, en als meisje heb je dan net zo'n grote droom als jongens.''

Janssen bekent dat ze een groot fan is van Liverpool-legende Steven Gerrard. ''Vroeger hing er een poster van Steven Gerrard in mijn kamer. Als ik dan een held moet noemen, is hij dat.''

Als ze terugblikt op haar tijd bij Arsenal beschrijft ze vooral dat ze daar veel geleerd heeft. ''Ik heb vier jaar bij Arsenal gespeeld en mijn tijd daar was erg leerzaam. Ik ging daar heen als een meisje – ik was amper zelfstandig – en kwam terug als vrouw. Die transformatie was mooi om te zien.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand