Janssen verlaat Wolfsburg: "Privé ging het ook goed met mij"

Dominique Janssen met de DFB Pokal
Dominique Janssen met de DFB Pokal Foto: © BSR Agency

Dominique Janssen neemt na vijf jaar afscheid van VfL Wolfsburg. De 29-jarige verdedigster kiest voor een nieuw avontuur en blikt op de website van de Duitse club terug op de afgelopen jaren.

Janssen is dankbaar voor alles wat ze met Die Wölfinnen heeft bereikt. "Ik ben de afgelopen jaren aanvoerder geweest en natuurlijk heb ik gekeken hoe Poppi (Alexandra Popp, red.) en Sveni (Svenja Huth, red.) dingen doen. Ik heb geprobeerd van hen te leren", zegt de OranjeLeeuwin. In Duitsland heeft ze zich veel ontwikkeld. "Toen ik hier kwam was ik 24 en nu ben ik 29 jaar oud."

"Vijf jaar geleden dacht ik dat ik al ver was in mijn ontwikkeling. Maar nu ben ik zoveel verder. Dat is het leuke aan het hele proces", vertelt Janssen. Wat ze zo leuk vond bij Wolfsburg? "Je speelde altijd voor de titels. We hebben in vijf jaar tijd twee keer de Champions League-finale gehaald. Ook al hebben we helaas niet gewonnen, het laat toch zien hoe goed Wolfsburg is in het vrouwenvoetbal."

Janssen gaat verder: "En iedereen weet dat het privé ook goed met mij ging. Ik bouwde een vriendenkring op en ontmoette hier mijn vriend. Als je je privé prettig voelt, wordt het voetbal ook makkelijker. Mocht het even niet lekker gaan op het veld, dan heb je toch een privé omgeving waarin je even kunt uitrusten. Ik weet dat dit niet vanzelfsprekend is en ik denk dat ik daarom hier vijf jaar heb gespeeld."

Lees meer:
0 reacties