Janssen, Van de Sanden en Roord ontsnappen tegen Snoeijs en Folkertsma

Dominique Janssen scoort voor VfL Wolfsburg
Dominique Janssen scoort voor VfL Wolfsburg Foto: © Pro Shots

Dominique Janssen, Shanice van de Sanden en Jill Roord hebben met VfL Wolfsburg de groepsfase van de UEFA Women's Champions League bereikt. Het Nederlandse drietal won uiteindelijk na penalty's van Girondins de Bordeaux.

Janssen en Roord begonnen in de basis en konden na 25 minuten juichen. Ewa Pajor zette de 0-1 op het scorebord. Katja Snoeijs bracht tien minuten later de spanning weer terug. De spits begon, net als Sisca Folkertsma, in de basis. Mélissa Gomes maakte in de 66e minuut de 2-1 op aangeven van Folkertsma en zorgde er zo voor dat er een verlenging nodig was.

Daarin maakte Pajor haar tweede van de avond, maar in de allerlaatste minuut sloeg Mickäella Cardia toe: 3-2. Daardoor waren er penalty's nodig. Daarin bleek VfL Wolfsburg uiteindelijk te sterk: Girondins miste alledrie de strafschoppen, waaronder Folkertsma, en VfL Wolfsburg schoot drie keer raak. Daardoor mag de ploeg van trainer Tommy Stroot zich op gaan maken voor de groepsfase.

Aan de kant van VfL Wolfsburg speelde Janssen de gehele wedstrijd mee. Roord werd in de 73e minuut vervangen door Van de Sanden. Ook Folkertsma maakte de 90 minuten vol. Snoeijs ging in de 73e minuut naar de kant.