Janssen tegenover Miedema: "Ze is een speelster van wereldklasse"

Dominique Janssen stond woensdagavond met VfL Wolfsburg tegenover haar oude club Arsenal. In het Emirates Stadium eindigde de eerste kwartfinale van de UEFA Women's Champions League in 1-1.

Na afloop stond Janssen voor de camera van DAZN. De verdedigster ging in op haar 'terugkeer' in Londen: "Ik vind het heel bijzonder. Ik ben een paar keer in het stadion geweest, maar ik heb hier nooit gespeeld. Ik ben blij om hier te zijn, spelen in het Emirates en tegen mijn vorige team is altijd iets speciaals."

Janssen stond tegenover landgenote Vivianne Miedema. "Het was echt exciting. Ik keek er naar uit, want ze is een speelster van wereldklasse. Het was een lastige wedstrijd. Ook haar samenwerking met Blackstenius was lastig. Het was leuk om op dit niveau te spelen, dit zijn echt de wedstrijden waar je het voor doet."

Uiteindelijk eindigde het duel in 1-1. "Het was een zware wedstrijd. Ik denk dat een gelijkspel uiteindelijk fair is. Ik heb heel veel zin in volgende week, dat wordt echt een big game."

De OranjeLeeuwin speelt inmiddels een aantal jaar bij VfL Wolfsburg en verlengde recent nog haar contract. "Ik ben nu 27 en ik heb het gevoel dat ik steeds beter word. Ik wil me blijven verbeteren, ik denk dat dat een van mijn sterke punten is", besluit Janssen.

Vivianne Miedema in duel met VfL Wolfsburg
Samenvatting: Arsenal en Wolfsburg houden het spannend na gelijkspel Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand