Janssen scoort winnende in CL: "Dat is een enorme kracht voor ons"

Dominique Janssen juicht na haar goal tegen Paris Saint-Germain
Dominique Janssen juicht na haar goal tegen Paris Saint-Germain Foto: © Pro Shots

VfL Wolfsburg won woensdagavond in de UEFA Women's Champions League met 0-1 van Paris Saint-Germain. Namens de Duitsers scoorde Dominique Janssen vanaf de penaltystip het winnende doelpunt. De OranjeLeeuwin werd dan ook verkozen tot 'Speelster van de Wedstrijd'.

"Als team hebben we heel hard gewerkt", zegt Janssen tegen de UEFA. "Er valt nog veel te verbeteren, maar het is ook een tijd geleden dat we op dit niveau hebben gespeeld. In alle kwartfinales zie je dat het steeds meer een tactische wedstrijd wordt, en er zijn gewoon kleine momenten die de wedstrijd beslissen - dat is wat er gebeurt op het hoogste niveau."

Janssen neemt het met Wolfsburg dit weekend eerst nog op tegen Bayern München, voor de return in de Champions League tegen Paris Saint-Germain. "We hebben een goede start van het seizoen gehad, maar je weet dat dit de beslissende wedstrijden zijn, de belangrijkste."

"Je moet er gewoon zijn, maar ik heb ook het gevoel dat we een team zijn dat kan presteren wanneer de druk het grootst is. Dat is een enorme kracht voor ons", aldus Janssen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand