Samenvatting: Janssen schiet Wolfsburg naar overwinning op PSG

Dankzij een doelpunt van Dominique Janssen staat VfL Wolfsburg met één been in de halve finale van de UEFA Women's Champions League. De verdedigster scoorde woensdagavond de enige goal tegen Paris Saint-Germain: 0-1.

In Parijs stonden Janssen en Jill Roord aan de aftrap namens de Duitse ploeg. Bij PSG begon Jackie Groenen in de basis. Zij zagen hoe Paris Saint-Germain grip had op VfL Wolfsburg, al was er wel een spannend momentje toen PSG-keepster Sarah Bouhaddi de bal verspeelde aan Ewa Pajor. Elisa de Almeida bracht uiteindelijk redding met een fraaie blokactie.

Na iets meer dan 20 minuten moest de VAR voor het eerst in actie komen. VfL Wolfsburg kreeg echter geen penalty. In het restant van de eerste helft golfde het spel redelijk op en neer. Paris Saint-Germain kreeg de grootste kansen, terwijl Wolfsburg het vizier niet echt op scherp had staan. In de tweede helft was er opnieuw een potential penalty check. De bal ging niet op de stip voor PSG.

Aan de andere kant was dat wel het geval. De Almeida maakte hands, kreeg haar tweede gele kaart en Wolfsburg kreeg een penalty. Janssen schoot de bal overtuigend in de lage hoek en bezorgde daarmee de ploeg van trainer Tommy Stroot de zege in de eerste kwartfinale. Donderdag 30 maart staat de return in Duitsland op het programma.

Scoreverloop:
63' 0-1
Dominique Janssen (p.)

Opstelling Paris Saint-Germain: Bouhaddi, Lawrence, De Almeida, Geyoro, Karchaoui, Hamraoui, Jean-François, Bachmann (66' Fazer), Groenen, Diani, Baltimore (66' Vangsgaard)

Opstelling VfL Wolfsburg: Frohms, Rauch, Janssen, Hegering, Hendrich, Lattwein, Oberdorf (79' Jónsdóttir), Popp, Roord (73' Brand), Huth, Pajor (89' Bremer)

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand