Janssen: "Frustrerend dat je dan weer naar de backpositie moet"

Dominique Janssen in het duel met Zuid-Afrika
Dominique Janssen in het duel met Zuid-Afrika Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen speelden dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika. Er werd met 5-1 gewonnen, al had Oranje het soms aardig lastig met vooral Thembi Kgatlana.

"We hebben allemaal gezien dat het veel beter kan", is Dominique Janssen kritisch tegenover ESPN. "Ik neem de verantwoordelijkheid daarvoor op me. Ik wil het achterin neerzetten en ervoor zorgen dat ze er niet doorheen komen."

Ze vervolgt: "Dit zijn leermomenten op weg naar het EK. Dat dit een oefeninterland is, mag daarvoor geen excuus zijn. We hebben tegen elkaar gezegd dat deze wedstrijden net zo belangrijk zijn als kwalificatieduels."

Janssen geeft aan dat Oranje zoekende is door de verdediging, waar ook veel wisselingen plaatsvinden. "Ik vind het frustrerend dat je centraal speelt en dan weer naar de backpositie moet", geeft de verdedigster aan.

"Dat weet de trainer ook. Ik snap wel dat ze willen zoeken, maar we moeten wel een bepaalde structuur hebben en van daaruit doorpakken. We moeten voor 100 procent voor een speelwijze gaan", aldus Janssen.

Lees meer:
0 reacties