Janssen: "Eén jaar geen Champions League is wel oké, maar..."

Dominique Janssen op het trainingsveld van de OranjeLeeuwinnen
Dominique Janssen op het trainingsveld van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Na vijf jaar bij VfL Wolfsburg speelt Dominique Janssen vanaf komend seizoen voor Manchester United. De ervaren Nederlandse verdedigster tekende een tweejarig contract bij de Red Devils.

Met Die Wölfinnen werd Janssen tweemaal landskampioen en won ze maar liefst vijf keer de DFB Pokal. Ook speelde de 29-jarige Limburgse twee UEFA Women's Champions League-finales. United komt komend seizoen niet uit in het Europese toernooi: "Eén jaar geen Champions League is wel oké, maar volgend jaar wil ik wel gewoon weer Champions League spelen", maakt Janssen duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ze zitten als club nog net onder de absolute top, en natuurlijk baalde ik even toen ik zag dat ze zich niet voor de Champions League zouden plaatsen, maar dat maakt de honger alleen maar groter. En het blijft Manchester United, een van de grootste clubs ter wereld en dat voel je aan alles", merkt de verdedigster op.

Janssen, die al eerder in Engeland speelde, merkt dat de Barclays Women's Super League 'booming' is. "Ze zijn Europees kampioen geworden, hebben de WK-finale gespeeld. In de competitie daar wordt ook elke wedstrijd het maximale van jezelf gevraagd. Het is niet vanzelfsprekend dat je een bepaalde wedstrijd wint. Zeker als centrale verdediger is het belangrijk dat je elke week wordt uitgedaagd."

Haar vader kwam vroeger regelmatig thuis met een shirtje van United en nu mag Janssen zelf dat shirt dragen. "Dat is natuurlijk mooi als je ziet hoeveel Nederlandse topspelers en toptrainers bij de club hebben gezeten. Na Jackie Groenen bij de vrouwen nu ik. En over de stad heb ik ook supergoede verhalen gehoord. Zeker in vergelijking met Wolfsburg, haha!"

Lees meer:
0 reacties