Janssen blijft bij Wolfsburg: "Dat heeft een grote rol gespeeld"

Dominique Janssen scoort voor VfL Wolfsburg
Dominique Janssen scoort voor VfL Wolfsburg Foto: © Pro Shots

Meerdere clubs zaten achter Dominique Janssen aan, maar de verdedigster van VFL Wolfsburg en de Oranjevrouwen verlengde haar contract in Duitsland. "Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, maar ik ben erachter gekomen dat het gras in Wolfsburg hartstikke groen is."

Wolfsburg wil weer de absolute topclub worden die het eerder was. De club vindt dat het daar Janssen bij nodig heeft. "Dat heeft een grote rol gespeeld", zegt Janssen in het Algemeen Dagblad. "Ik heb hier mijn vriend en dit voelt als mijn tweede thuis." De 27-jarige Janssen tekende een contract voor nog eens twee jaar bij Wolfsburg.

De verhuizing van Engeland naar Duitsland heeft haar blikveld verbreedt. "Ik heb wel wat levenservaring opgedaan, ja. Het is ook helemaal niet dat ik hier alleen maar naar de Nederlandse speelsters trek. Wat dat betreft ben ik wel ‘verduitst’. Sterker nog, als ik een dag vrij ben en ik chill niet met de Nederlandse speelsters, dan praat ik de hele dag Duits met mijn vriend en zijn kinderen. Dan is het soms zelfs even omschakelen naar het Nederlands."

"Omdat je in het Duits denkt", verklaart Janssen. "Ik heb natuurlijk ook een tijd in Engeland gewoond en al die jaren hebben wel wat met mijn accent gedaan. Waar ik vandaan kom (Horst in Limburg, red.), daar praten ze best wel met een dialect. Mijn accent is helemaal veranderd. Als ik thuis ‘hier’ zeg, doet m’n moeder me na. ‘Hierrrr, hierrr.’ Tja, dat accent verandert nu eenmaal als je in zo veel verschillende culturen bent geweest."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand