Jansen openhartig: "Was wel eens jaloers op mijn medespeelsters"

Teleurstelling bij Renate Jansen (FC Twente)
Teleurstelling bij Renate Jansen (FC Twente) Foto: © Orange Pictures

Renate Jansen gaat FC Twente na negen jaar verlaten. In gesprek met Tubantia blikt de aanvaller terug op haar tijd in Enschede.

"Ik ben geen speelster die goed genoeg is om voor Barcelona te spelen, zo realistisch ben ik wel”, vertelt Jansen. "Natuurlijk was ik in de goede zin van het woord wel eens jaloers als mijn medespeelsters bij Oranje naar een mooie buitenlandse club gingen. Ik heb ook lang gehoopt dat er iets speciaals langs zou komen, maar dat is nou eenmaal niet gebeurd. Ik heb het op mijn manier ingevuld en dat is goed zo. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij FC Twente. En nog steeds. Het gras is niet altijd ergens groener. Je speelt bij FC Twente altijd voor de prijzen en dat lukt je niet zo snel ergens anders. En dat maakte me uiteindelijk het meest gelukkig.”

"Ik heb hier heel goed over nagedacht", gaat ze verder in op de beslissing om toch te vertrekken. "Ik wil nog sowieso één jaar door en als ik nog een keer wat anders wil, dan moet het nu gebeuren. Vorig jaar gingen er heel wat meiden weg waar ik het goed mee kon vinden. Het gros van de groep bleef wel en daarmee wilden we zover mogelijk in de Champions League komen en kampioen worden. Dat was voor mij de reden nog een jaar te blijven. Ik had ook nog genoeg plezier, maar mijn gevoel gaf vorig jaar al aan dat dit mijn laatste seizoen bij FC Twente zou worden. En dat werd eigenlijk alleen maar bevestigd hoe langer ik erover na ging denken. Nee, er speelt nog niets. Mijn voorkeur gaat er wel naar uit om nog ergens in het buitenland geprikkeld te worden.”

Lees meer:
0 reacties