Jansen: "Nu speel je ook die finales, maar ook tegen de kleintjes"

Renate Jansen staat de pers te woord
Renate Jansen staat de pers te woord Foto: © Orange Pictures

FC Twente speelde een moeizame wedstrijd tegen PEC Zwolle, maar wist deze wel winnend af te sluiten. Ook FC Twente-captain Renate Jansen weet dat het moeizaam verliep.

"Het was niet mijn beste wedstrijd, maar ik vocht wel en heb alles voor het team gedaan", beseft Jansen voor de camera van ESPN. Die wedstrijden heb je er ook tussen zitten. Nu weer de kop omhoog en focussen op de wedstrijd van woensdag tegen Ajax."

"We kregen gewoon niet de druk erop die we er normaal op krijgen", vervolgt Jansen. "Ze speelden er tussendoor en in de diepte en kregen daar kansen door. We deden gewoon niet wat we besproken hadden. Daar moeten we weer mee aan de slag, maar goed, ook slechte wedstrijden moet je winnen."

"We focussen ons volledig op onszelf, want iedere wedstrijd is belangrijk", vervolgt de FC Twente-aanvoerster. "Ik moet zeggen dat de play-offs in de voorgaande jaren ook wel echt spannend was. Nu heb je meer het gevoel van een derde periode, dat geeft wel een andere vorm van druk. Het zijn gewoon andere wedstrijden. Normaliter speel je met de top-vier en is iedere wedstrijd een finale. Nu speel je die finales ook, maar ook tegen de kleintjes.

Lees meer:
0 reacties