Jansen niet jaloers op Ajax: "Gun het ze van harte, alleen maar leuk"

Renate Jansen in actie namens FC Twente
Renate Jansen in actie namens FC Twente Foto: © Orange Pictures

FC Twente is dit seizoen nog ongeslagen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, maar de meeste aandacht gaat naar de Europese prestaties van Ajax. Het zorgt echter niet voor jaloezie in Enschede.

"We zijn niet jaloers op ze hoor", zegt captain Renate Jansen bij NU.nl. "Ik vind het alleen maar mooi. Voor het Nederlandse vrouwenvoetbal is het een extra stimulans dat Ajax het goed doet in Europa. Ik gun het ze van harte en die meiden leveren een fantastische prestatie. Dat is alleen maar leuk."

Ook trainer Joran Pot staat er zo in: "Het succes van Ajax in Europa levert ook iets op voor Twente. De Nederlandse competitie wordt serieuzer genomen en daar mogen we Ajax voor bedanken. Ik vind dat mooi om te zien."

Vorig seizoen verspeelde FC Twente de titel in de wedstrijd tegen Ajax. "Dat gaan we niet meer laten gebeuren", benadrukt Pot. "We willen van Ajax winnen en dat is niet omdat zij in Europa spelen. We willen goed presteren in het belangrijkste duel van het jaar. Dit is een belangrijke horde in onze route naar de negende landstitel."

Lees meer:
0 reacties