Jansen neemt afscheid van FC Twente: "Zou hier altijd kunnen blijven"

FC Twente-captain Renate Jansen loopt het veld op in De Grolsch Veste
FC Twente-captain Renate Jansen loopt het veld op in De Grolsch Veste Foto: © BSR Agency

FC Twente en Renate Jansen nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. De captain van de Tukkers kan afzwaaien met een nieuwe landstitel, wanneer er zondag gewonnen wordt van FC Utrecht.

De 33-jarige Jansen speelde in totaal negen seizoenen voor FC Twente. "Ieder seizoen, wanneer je naar deze tijd leeft, is het speciaal. Maar nu nog een stukje extra", geeft de aanvalster aan bij ESPN. "Waarom ik nu de stap wil gaan maken? Ik heb hier negen geweldige jaren gehad. Ik zou hier echt voor altijd kunnen blijven."

"Dat is het niet. Maar ik wil misschien ook nog wel eens kijken voor wat anders. Andere prikkels, andere dingen leren. Ik denk dat het na negen jaar dan ook wel mooi geweest is", zegt Jansen. Wat haar mooiste FC Twente-moment is? "Sowieso in mijn eerste seizoen, dat ik hier kwam. Toen speelden we in de Champions League tegen Bayern München."

Ze gaat verder: "Dat ik toen in De Grolsch Veste die goal mocht maken, dat is wel echt een mooi iets. Alle kampioenschappen zijn ook schitterend, ieder jaar zitten er nieuwe verhalen en herinneringen aan. Dat maakt je trots. Al met al zijn alle prijzen mooi, plus die drie die ik bij ADO nog gewonnen heb. Alles is wel mooi."

Lees meer:
0 reacties