Jansen lovend: "Ze gaan keihard voor het team door het vuur"

Renate Jansen en Fenna Kalma
Renate Jansen en Fenna Kalma Foto: © Orange Pictures

FC Twente kende een lastige start, maar staat uiteindelijk aan het eind van de Eredivisie-rit toch bovenaan. Renate Jansen weet wel waar de kwaliteiten van de Tukkers liggen.

"Het is een lastige start geweest. We hebben veel gepraat met elkaar en we zijn aan de slag gegaan. Je moet het toch op het veld doen en ik denk dat we dat gewoon gedaan hebben", zegt de captain bij de NOS.

Er wordt vervolgens gewezen op bepaalde speelsters die van grote waarde zijn geweest voor de ploeg, maar daar wil Jansen niks van weten. "We hebben genoeg kwaliteiten, met veel meiden in het team."

"Een Ella (Peddemors, red.) , een Wieke (Kaptein, red.). Achterin een Kika (van Es, red.), Caitlin (Dijkstra, red.) en Kerstin (Casparij, red.). Ook wissels die hun beste beentje voor zetten, die keihard voor ons door het vuur gaan en voor het team. Ook op trainingen. Het is gewoon een teamprestatie, niet individueel", is Jansen duidelijk.

Het feit dat trainer Robert de Pauw halverwege het seizoen al aankondigde na dit seizoen te vertrekken, heeft geen rol gespeeld. "Je doet het als speelsters op het veld."

"Natuurlijk, de staf is belangrijk, ook met hoe zij het willen en denken. De combinatie van aanvullingen van de stafleden met onze kwaliteiten op het veld, met hoe we het willen, denk ik dat het gewoon een goede combinatie is geweest. Dat heeft geleid tot dit", doelt Jansen op de aanstaande titel.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand