Jansen: "Kwam als jong meisje binnen, ga weg als volwassen vrouw"

Renate Jansen wordt in de lucht gegooid door haar ploeggenoten
Renate Jansen wordt in de lucht gegooid door haar ploeggenoten Foto: © Pro Shots

Renate Jansen heeft zaterdag met de titel afscheid genomen van 'haar' FC Twente. In De Grolsch Veste werden de Tukkers voor de negende keer landskampioen. Voor Jansen werd het voorlopig haar laatste met FC Twente: zij vertrekt na negen jaar uit Enschede.

"Beter kan niet, met zoveel publiek in De Grolsch Veste kampioen worden... Eigenlijk kan het niet beter", zegt de captain van FC Twente bij de NOS. "We hadden zeker vertrouwen in onszelf dat het echt wel ging komen en dat het er echt in zat. We wisten dat het echt wel goed kwam. Alleen je wil zo snel mogelijk kampioen worden. Dat was pas bij wedstrijd drie."

Tijdens het interview wordt Jansen opgepikt door haar ploeggenoten, die haar op de schouders hijsen en in de lucht gooien. "Dat zegt wel hoe hecht we met elkaar zijn en hoe hard we met z'n allen iedere dag ervoor strijden", zegt Jansen met een glimlach. "Die waardering, dat waardeer ik enorm. Hoe het is om te beseffen dat mijn periode hier erop zit? Het is nu nog onwerkelijk. We zijn net kampioen geworden. Het laatste fluitsignaal heeft pas net geklonken, maar het zal de komende dagen nog wel gaan indalen."

"Wat ik ga doen? Dat weet ik nog niet. Ik wilde mij eerst focussen op dit en nu ga ik er eens rustig en goed over nadenken", is de ervaren aanvalster eerlijk. Jansen kijkt terug op een prachtige tijd. "FC Twente heeft mij heel veel gebracht. Natuurlijk heel veel prijzen, maar ook nog meer. Alle leerprocessen, alles wat ik geleerd heb in de afgelopen jaren. De vriendschappen. De gezelligheid, de saamhorigheid, het noaberschap. Ik kan het niet eens allemaal opnoemen."

"Wat het mij het meest heeft gebracht is dat ik als jong meisje binnenkwam en als volwassen vrouw wegga", sluit Jansen af.

Lees meer:
0 reacties