Jansen: "Je kan me niet gelukkiger maken dan spelen in het oranje"

Voor Renate Jansen is er niks mooier dan uitkomen voor het Nederlands elftal. De aanvalster van FC Twente had vroeger al de droom om te spelen in Oranje.

"Mijn droom was vroeger om in het Nederlands elftal te spelen. Iedere keer als ik het shirt aan mag, dan is het echt weer een droom. Zeker als je thuis speelt, in volle stadions. Je kan me niet gelukkiger maken dan spelen in het oranje", geeft Jansen aan in een videofragment van BNG2027. Ook Kerstin Casparij noemt het bijzonder.

"Ik vind het zo bijzonder als je zolang naar iets toewerkt, van jongs af aan, en de jeugdteams door bent gegaan en uiteindelijk uitgenodigd wordt", zegt de verdedigster. "Als je dan mag spelen en in volle stadions mag spelen, waar ik vroeger ging kijken... Als je er zo lang naartoe werkt en het lukt, en je bent relatief succesvol met elkaar, dat is iets bijzonders", vindt Casparij.

De speelster van Manchester City had vroeger niet gedacht dat het mogelijk was om te spelen op een WK. "Toen ik begon met voetballen niet. Toen ik klein was, dacht ik: ik moet het eerste meisje zijn wat in een mannenteam gaat voetballen. Want vrouwenvoetbal, toen ik jong was, was nog niet zo groot als dat het nu is. Vroeger had ik helemaal niet van 'ik ga later op een WK spelen'. Ik wist helemaal niet dat dat mogelijk was. Toen in 2015, toen Oranje zich plaatste voor het WK in Canada, was ik veertien, vijftien jaar oud. Het was de eerste keer dat ik dacht: het is mogelijk."

Lees meer:
0 reacties