Jansen in tranen na scheldpartij De Sanders: "Raakte me gewoon"

Renate Jansen in duel met Kay-Lee De Sanders
Renate Jansen in duel met Kay-Lee De Sanders Foto: © Orange Pictures

FC Twente won zondag de Super Cup door Ajax met 3-2 te verslaan. Dat duel wordt echter overschaduwd door een voorval tussen FC Twente-captain Renate Jansen en Ajax-verdedigster Kay-Lee De Sanders.

De twee gingen allebei het duel aan. "Ik wil gewoon alles doen om die bal binnen de lijnen te houden", omschrijft Jansen aan De Telegraaf. Daarbij maakt de FC Twente-speelster een overtreding, iets wat niet goed valt bij De Sanders. Er volgde een vervelende woordenwisseling.

"Ze was geïrriteerd", aldus Jansen. De Sanders liet tijdens de scheldpartij het woord kanker vallen. Het leidde tot tranen bij OranjeLeeuwin Jansen, wiens moeder momenteel aan het vechten is tegen die vreselijke ziekte. "Op dat moment kwam het binnen, jazeker", is ze open.

FC Twente juicht na een goal tegen Ajax
Samenvatting: FC Twente wint van Ajax en pakt eerste Super Cup Lees ook

"Het raakte me gewoon. Thuis is het nu goed, naar omstandigheden. Het blijft natuurlijk onzeker en afwachten. Morgen heeft mijn moeder de laatste bestraling. Haar operatie is goed gegaan en de chemo is aangeslagen. Verder is het dan wachten op een scan in hoeverre het heeft geholpen. Voor nu ziet het er goed uit", zegt Jansen.

Na afloop werden er door Ajax en verschillende speelsters, waaronder De Sanders, excuses aangeboden. "Ze heeft het hier in de gang gedaan en daarna ook nog een Whatsapp-bericht gestuurd. Daarmee is het voor mij goed. Ze weet dat ze fout zit en het is daarmee uitgepraat. Ik hoop dit gewoon niet meer mee te maken. Het hoort echt niet thuis op een voetbalveld."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand