Jansen: "Ergens is deze wedstrijd wel symbolisch voor ons seizoen"

Renate Jansen
Renate Jansen Foto: © Pro Shots

FC Twente pakte vrijdagavond de derde landstitel op rij. De Tukkers waren in de beginfase van het treffen met Ajax, dat in 2-3 eindigde, zenuwachtig.

Dat vertelde Renate Jansen na afloop bij ESPN. "Er zat echt wel spanning op deze wedstrijd. We hebben een jonge selectie en dit was een kampioenswedstrijd. We kwamen hier niet om het seizoen wat uit te voetballen", gaf de aanvalster toe.

De Tukkers kwamen in de eerste helft op een 2-0 achterstand. "We begonnen nog wel goed, maar zakten daarna ver terug. De rust kwam precies op het goede moment", aldus Jansen. In de tweede helft knokte FC Twente zich terug naar een uiteindelijke 2-3 zege.

"Ergens is deze wedstrijd wel symbolisch voor ons seizoen", vond de captain. "In de tweede helft hebben we het omgedraaid, waren we goed in de duels en hebben we de zege uiteindelijk verdiend over de streep getrokken."

Volgens Jansen is FC Twente dit seizoen 'echt een team' geworden. "Rond de jaarwisseling hebben we met elkaar gezeten en dat is misschien wel het kantelpunt geweest. We hebben heel veel gepraat met elkaar en durven ons kwetsbaar op te stellen."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand