Jansen duidelijk: "Het was van onze kant gewoon niet goed genoeg"

Renate Jansen
Renate Jansen Foto: © Orange Pictures

FC Twente ging zondag voor het eerst dit seizoen onderuit in de competitie. De club uit Enschede verloor met 2-1 op bezoek bij Fortuna Sittard.

"Het was van onze kant gewoon niet goed genoeg", was na afloop het oordeel van FC Twente-captain Renate Jansen bij ESPN. "Ze kunnen uiteindelijk veel te makkelijk die bal erachter geven. We worden daardoor iedere keer naar achteren gedrukt. De ruimte ligt bij ons achterin en daar maken zij goed gebruik van. Zelf komen we niet ons spel. In de eerste helft creëren we nog wel veel kansen. Die moeten we gewoon afmaken. Het was gewoon veel te weinig", baalde de aanvalster.

FC Twente speelde een groot deel van de wedstrijd met tien speelsters, na een rode kaart voor Caitlin Dijkstra. "We weten ons wel staande te houden met tien man. Dan krijg je nog een penalty tegen. Helaas verliezen wij hier. Externe factoren, daar heb je geen invloed op. Dat hebben we van tevoren ook gezegd, dat we daar niet teveel mee bezig moeten zijn. Dat ging wel aardig, maar op sommige momenten moet je het accepteren. We vochten met elkaar, maar zo lang met tien man spelen is lastig."

Het is voor het eerst in lange tijd dat FC Twente verliest in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Verliezen is vervelend. Het had niet gehoeven. We weten nu ook hoe het is om met tien man te spelen. Koppies weer bij elkaar krijgen komende week, beelden kijken en de negatieve dingen omdraaien naar positieve dingen", besloot Jansen positief.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand