Jansen blikt vooruit: "Die beker is zeer belangrijk voor ons"

Na het mislopen van de landstitel moet de TOTO KNVB Beker de bekroning worden op het goede seizoen van FC Twente. De Tukkers moeten daarvoor donderdagmiddag afrekenen met PSV.

"Die beker is belangrijk voor ons. Je speelt het hele seizoen om voor de prijzen te willen spelen. Het is zeker belangrijk", geeft FC Twente-captain Renate Jansen aan voor de camera van 1Twente Enschede. "We hadden liever allebei gehad", doelt de aanvalster op het mislopen van het kampioenschap. "Maar Ajax was beter dit jaar, dus als je dan zo'n finale mag spelen, dan ben je wel gebrand om die te winnen."

"Misschien ook wel extra gebrand", geeft Jansen toe. De teleurstelling van het mislopen van de titel heeft ze achter zich gelaten: "We hebben wel even de tijd genomen om dat te verwerken. Daarna zijn we fris op de club gekomen. Afgelopen zondag hebben we hier een goede wedstrijd neergezet (in de Eredivisie Cup tegen Fortuna Sittard, red.). Dan zag je dat we weer fris waren."

Een bekerduel is een andere wedstrijd, zo weet ze. "PSV is de laatste tijd wat beter bezig. Ik wil het niet vergelijken met de wedstrijden hiervoor, dat was anders. Het is en blijft PSV. Ze hebben genoeg individuele kwaliteiten. Ze zullen er ook zin in hebben. Je vecht voor de winst, het is heel anders", aldus Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand