Jaimy Ravensbergen straalt na 'rotperiode': "Heb last van heimwee"

Jaimy Ravensbergen juicht na haar goal voor FC Twente
Jaimy Ravensbergen juicht na haar goal voor FC Twente Foto: © Pro Shots

Jaimy Ravensbergen kende een rotjaar, maar beleefde zaterdag toch echt een sprookje. De spits, die lange tijd langs de lijn stond vanwege een zware blessure, schoot FC Twente bij haar basisdebuut naar de landstitel.

"Ik heb zo’n rotperiode gehad", blikt de 23-jarige aanvalster terug in gesprek met Tubantia. "Dat ik dan dit mag meemaken, in De Grolsch Veste, met mijn familie op de tribune en al die mensen in het stadion", geniet Ravensbergen. Vorig jaar was haar handtekening onder haar contract bij FC Twente nog maar net droog toen het noodlot toesloeg. 

Ravensbergen scheurde haar kruisband. "Voor mij was het sowieso al geen gemakkelijke stap, want ik heb last van heimwee", is ze eerlijk. "Ik vroeg aan mijn ouders: heeft het nog wel zin om naar Twente te gaan, want wat moet ik daar doen? Dan zit ik daar in mijn eentje."

De spits besloot, in overleg met FC Twente, eerst nog even in haar eigen omgeving te blijven. Uiteindelijk volgde toch de verhuizing naar Enschede. Daar werd ze warm ontvangen, zo bleek ook uit een lunch met haar nieuwe ploeggenoten. "Ik kwam de zaal binnenlopen en toen kreeg ik van alle kanten de vraag: hoe het met me ging? Ik dacht echt: stellen jullie die vraag nou aan mij? Ik hoor nog helemaal niet bij de groep."

"Die belangstelling was ontzettend fijn, ik kreeg ook constant appjes vanuit Twente. Dat typeert deze groep en dat is niet zo vanzelfsprekend als het misschien lijkt. Het team heeft me ontzettend geholpen. En ik ben de mensen van Pro-F ook heel dankbaar, want ik stond na tien maanden alweer op het veld", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand