Jaimy Ravensbergen doet het voor FC Twente: "Voor haar heel mooi"

Jaimy Ravensbergen juicht na haar goal voor FC Twente
Jaimy Ravensbergen juicht na haar goal voor FC Twente Foto: © Pro Shots

Jaimy Ravensbergen bewijst zaterdag haar waarde voor FC Twente. De aanvalster, weer fit na een zware knieblessure, begon voor het eerst in de basis en scoorde in de eerste helft tweemaal tegen Telstar. Daarmee stevent FC Twente af op de landstitel.

"Je ziet echt wel dat ze een beetje ritme moet krijgen, maar ze staat er wel terecht. Ze creëert eigenlijk vanaf het begin af aan heel veel gevaar", merkt Claudia van den Heiligenberg op in de rustanalyse van ESPN. "De goal die wordt afgekeurd eerst en daarna schiet ze 'm uiteindelijk binnen. Ze staat steeds op de goede plek. Voor haar vooral echt heel mooi na zo'n zware periode. Voor het team heel lekker dat 'ie valt."

Volgens de oud-international is het 'echt een bevrijding' voor de Tukkers. Van den Heiligenberg denkt dat het mentaal een voordeel is dat Ravensbergen de eerdere teleurstellingen van FC Twente niet meemaakte. "Zij heeft niet die mentale tik meegekregen. Ze is sowieso wat dat betreft wel een echte Hagenees nog. Je ziet ook aan de manier van spelen, de slimmigheidjes, de werklust. Ze komt van ADO, dat herken je wel in de manier van spelen."

"Zij lijkt mentaal juist heel fris en te denken 'wat heb ik te verliezen? ik mag eindelijk weer spelen'. Dat straalt ze ook wel uit", aldus de voormalig voetbalster.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand