Jackie Groenen na penalty: "De scheids was er heel zeker van"

De OranjeLeeuwinnen juichen na een goal tegen Zuid-Afrika
De OranjeLeeuwinnen juichen na een goal tegen Zuid-Afrika Foto: © Orange Pictures

Mede dankzij een schitterende goal van Jackie Groenen wonnen de OranjeLeeuwinnen dinsdagavond met 5-1 van Zuid-Afrika. Na afloop verscheen Groenen voor de camera van ESPN.

"Ik dacht wel dat 'ie erin ging, ja. Ik heb 'm nog niet teruggekeken. Ik zag de baan goed gaan en hij raakte de lat, dat zijn meestal wel fijne", zei de middenveldster over haar treffer.

Groenen merkte dat Oranje het lastig had tegen Zuid-Afrika. "Het is natuurlijk een ander soort wedstrijd dan die we eigenlijk gewend zijn, laat ik het zo zeggen. Dat hebben we al wel vaker gehad, met bijvoorbeeld Kameroen op het WK."

Ze vervolgt: "Die nummer elf (Kgatlana, red.) was super snel, laten we eerlijk zijn. Het is moeilijk om in te schatten wat ze doen. Dat maakt het verdedigend net iets lastiger. We waren zelf aan de bal niet altijd goed genoeg."

"In de tweede helft zie je dat ze een beetje moe worden en dan worden de gaten groter en kun je ze beter kapot spelen", aldus Groenen, die zelf in het begin van de tweede helft een penalty veroorzaakte.

"De scheids floot echt bij alles. Ik dacht dat ik haar bijna niet aanraakte... De scheidsrechter was er heel zeker van, zei ze. Ik heb wel nog even verteld dat ze er nog even naar moest kijken", lacht Groenen.

Ze besluit: "Volgens mij was het geen penalty. Ze floot zodra ze gingen liggen. Maar goed, het is voor haar ook een leerschool misschien. Voor mezelf is het fijn om weer lekker te spelen. Ik ben natuurlijk best wel een tijd geblesseerd geweest. dan is het fijn om lekker in het ritme te komen."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand