Jackie Groenen enthousiast: "Ik vind het nieuwe tenue geweldig"

Jackie Groenen in het nieuwe thuisshirt
Jackie Groenen in het nieuwe thuisshirt Foto: © Twitter - KNVB

Nike heeft woensdag de nieuwe tenues voor de OranjeLeeuwinnen voor op het EK in Engeland gepresenteerd. Het gaat om een oranje thuisshirt en een totaal nieuw design uitshirt.

Jackie Groenen ziet zichzelf al spelen in het thuisshirt op het EK, zo vertelt ze op de website van OnsOranje. "Ik vind het nieuwe tenue geweldig: classic met pit", aldus de middenveldster, die met Oranje de Europese titel gaat verdedigen in Engeland.

"Het iconische Oranje van Nederland heeft met het nieuwe thuisshirt een stijlvolle update gekregen dat extra kracht krijgt bijgezet met de zwarte streep aan de zijkant. Nike haalde voor het uitshirt inspiratie uit de Nederlandse kunstbeweging De Stijl", geeft Nike aan.

De meeste Nederlanders kennen De Stijl vooral van de kenmerkende werken van Piet Mondriaan uit het begin van de twintigste eeuw. De rode en blauwe blokjes op het hagelwitte uitshirt van de OranjeLeeuwinnen zijn een knipoog naar de beroemde non-figuratieve kunst van de oude meester.

Nike omschrijft het EK als een nieuw momentum voor het vrouwenvoetbal: "Het is een tijd waarin vrouwen in de topsport opstaan. Wereldwijd zien we vrouwelijke sporters de spotlights vangen met indrukwekkende prestaties."

Jackie Groenen in het nieuwe thuisshirt
BREAKING | In deze shirts spelen de OranjeLeeuwinnen op het EK Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand