"Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk moest ik echt wisselen"

Daniëlle van de Donk verlaat geblesseerd het veld
Daniëlle van de Donk verlaat geblesseerd het veld Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen gaven vrijdagavond een 0-2 voorsprong tegen Engeland weg en verloren met 3-2 op Wembley. Bondscoach Andries Jonker was na afloop echter niet ontevreden. De keuzeheer zag meerdere speelsters afhaken door blessures en blijft ondanks de nederlaag leider in de groep van de Nations League.

"Jackie Groenen speelde een uitstekende eerste helft, maar die moest ik echt wisselen", legt Jonker uit voor de camera van ESPN. "Sherida Spitse, die een prima wedstrijd speelde, moest ik wisselen. Daniëlle van de Donk moest ik wisselen. Dat is in deze omstandigheden een klein beetje teveel van het goede. Victoria Pelova speelde ook een prima eerste helft, maar moest ik wisselen. Dan wordt het moeilijker. We redden het aan de ene kant niet, want we verliezen. Maar aan de andere kant houden we het wel in eigen hand. Engeland maakte de goal die ze nodig hebben gelukkig niet."

Dominique Janssen werd ook gewisseld door Jonker. "Die heeft de afgelopen maand nauwelijks gespeeld. Dan kijk je toch van: hoe lang houdt ze dat vol?", licht Jonker toe. "De keuze was een bewuste. Ze zou het niet uitspelen, hooguit een uur. Dat heeft ze gedaan, maar daarna moesten we wisselen."

Jonker denkt dat de uitvallers geen zware blessures hebben opgelopen. "Ik heb tot nu toe begrepen dat er geen ernstig letsel is voor de lange termijn. Daar ben ik al blij mee. Voor de rest moeten we het bekijken. We gaan het zien. Dinsdag weer een andere wedstrijd", aldus de bondscoach.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand