Jackie Groenen blikt terug: "Ik kon moeilijk connecties maken"

Jackie Groenen
Jackie Groenen Foto: © BSR Agency

In de serie Nooit Verteld van Play vertelt Jackie Groenen, de 29-jarige middenveldster, openhartig over haar carrière met ups en downs. Groenen begon op jonge leeftijd te voetballen bij GSBW in Goirle en maakte al snel de overstap naar de Bundesliga.

"Ik denk dat ik vijftien was toen we met de jongens tegen een damesteam speelden uit Duitsland", begint Groenen haar verhaal in de serie Nooit Verteld. "Zij kwamen uiteindelijk terug met interesse en vroegen toen of ik het leuk zou vinden om in de Bundesliga te komen spelen. Ik heb dat nooit gezien als een situatie waar het erop of eronder was. Ik dacht gewoon geweldig om mee te maken en we zien het wel. En uiteindelijk mocht ik na twee trainingen komen en heb ik mijn eerste contract getekend", legt Groenen uit. 

Groenen merkte in Duitsland dat ze moest wennen aan de nieuwe omgeving. "Ik vond het wel pittig. Ik werd veel aangepakt binnen het team, zocht nog een beetje mijn weg en sprak de taal niet goed, dus ik kon moeilijk connecties maken", legt ze uit. "Ik speelde de ene keer wel en de andere keer niet. Ik was vrij jong, dus ik snapte dan niet meteen waar dat aan lag en of dat dan aan mij lag. Je gaat dan snel terug naar jezelf."

"Je bent als team veel uren bij elkaar en je wil graag vriendschappen creëren, maar tegelijkertijd ben je ook elkaars concurrenten", gaat Groenen verder. "Dat is niet altijd een makkelijke situatie om als sporter in te zitten, want je wil elkaar steunen en je wil er voor elkaar zijn. Ik was overtuigd van mezelf en wilde meteen spelen. Ik denk wel dat dat voor sommige van de oudere meiden vaak lastig was en dat dat niet altijd goed viel."

Lees meer:
0 reacties