Jacintha Weimar vol vertrouwen: "Dan komen de resultaten vanzelf"

Jacintha Weimar
Jacintha Weimar Foto: © Orange Pictures

Om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, trok Feyenoord zes dagen lang naar Portugal. In de Algarve werd er hard gewerkt, maar was er ook tijd voor ontspanning.

"Het hotel was prachtig, het veld lag er schitterend bij en het was er een stuk warmer dan in Nederland", blikt Jacintha Weimar terug op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Overdag hadden we natuurlijk een druk programma. Niet alleen met trainen of met het spelen van wedstrijden, maar ook met meetings en krachttrainingen."

De doelvrouw gaat verder: "Als je al die tijd druk bezig bent geweest, is het natuurlijk leuk om de dag samen af te sluiten met een spelletje." De selectie van coach Jessica Torny sloot iedere avond af met een potje Weervolven. "We maakten de kamer pikdonker en schenen met onze zaklampjes, om de spanning nog wat verder op te voeren."

"In dit spel kun je niemand vertrouwen. Iemand die normaal gesproken veel praat en die nu opeens muisstil is, is meteen verdacht. Het was hartstikke leuk om dit met elkaar te spelen", zegt Weimar. In Portugal probeerde Feyenoord de teleurstellende eerste seizoenshelft achter zich te laten. "Wij hebben voor de winterstop natuurlijk een paar tikken gehad. Sommige meiden gaven de afgelopen tijd aan dat ze daarmee in hun hoofd bleven zitten."

"Daar hebben we goed met elkaar over gesproken", vertelt de goalie. "Ik probeerde hen in Portugal mee te geven dat we vrijuit moeten gaan voetballen. Ik denk dat dat ons al veel gaat helpen. Wat gebeurd is, is gebeurd. Daar moeten we niet in blijven hangen. Volgens mij hebben alle meiden de knop nu wel omgezet."

Weimar heeft vertrouwen in de tweede seizoenshelft, zo benadrukt ze: "Als we met elkaar in gesprek blijven gaan, komen de resultaten vanzelf. De weg omhoog is ingeslagen. Daar heeft dit trainingskamp zeker aan bijgedragen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand