Iwan van Duren wijst naar KNVB: "Daar is het al fout gegaan"

Bondscoach Mark Parsons op de training van de OranjeLeeuwinnen
Bondscoach Mark Parsons op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Mark Parsons is niet langer de bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. Na een teleurstellend EK zijn hij en de KNVB uit elkaar.

Voor Iwan van Duren van Voetbal International komt het vertrek van Parsons niet als een verrassing. "Dit had al veel eerder moeten gebeuren. De enige verrassing is dat de KNVB de moeite heeft genomen om de eigen fout te corrigeren."

"Vaak is het als je iemand aanstelt, dan blijf je hopen dat het toch goedkomt. Het was al heel snel duidelijk dat dit echt niet goed ging komen. Het heeft nog te lang geduurd, maar geen verrassing", is de journalist hard.

Van Duren spreekt zelfs van een 'puinhoop'. "Al vanaf dag één. Omdat de KNVB negen maanden heeft gedaan over het zoeken van een opvolger", geeft hij als reden.

Volgens hem was de KNVB op zoek naar een Nederlandse trainer met diploma's, iemand die kennis heeft van het Nederlandse voetbal en eventueel ook nog een vrouw. "Al vinden speelsters dat niet zo'n item."

"Als je zegt 'we zoeken een Sarina Plus' en je komt vervolgens met een 'Mark Min', waar die man ook niks aan kan doen hoor... En die dan ook nog eens parttime mocht gaan werken, hij was al bezet. Dan is dat gedoemd om te mislukken", is Van Duren van mening.

De ideale opvolger van Sarina Wiegman was er volgens de journalist al: "Die zat naast Wiegman. Dat was Arjan Veurink. Alle speelsters kennen hem, ze gaven hoog van hem op."

"Die hadden ze zo door kunnen schuiven, dan had het hele systeem kunnen blijven staan", aldus Van Duren. "Dan hadden ze ook kunnen gaan vernieuwen. Dat wilden ze niet. Toen was het de drogreden dat hij nog niet zijn laatste papiertje had, maar dat had Mark Parsons ook niet. Daar is het al fout gegaan", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand