Ives Serneels terug als bondscoach België: "Moeilijkste periode"

Ives Serneels
Ives Serneels Foto: © BSR Agency

Ives Serneels staat in de komende interlandperiode weer voor de groep bij de Belgische nationale ploeg. De bondscoach moest de afgelopen maanden verstek laten gaan vanwege long covid.

De Belgische Red Flames moesten het daardoor bij de start van de EK-kwalificatie doen zonder Serneels. Het was voor het eerst in maar liefst 150 interlands dat de bondscoach niet langs de lijn stond bij een wedstrijd van de nationale ploeg. Nu keert Serneels dus terug. "Het was zonder twijfel de moeilijkste periode in mijn 25-jarige loopbaan als coach", vertelt hij via de kanalen van de Belgische Flames.

"Het gevoel dat ik de groep en de staf in de steek liet, is moeilijk te beschrijven. Het was heel hard voor mij", is Serneels open. "Nu moeten we terug naar de spirit waarmee we ons op fantastische wijze hebben kunnen handhaven in de Nations League. De wedstrijden tegen Tsjechië zijn super belangrijk."

"Als we de wedstrijd in Praag kunnen winnen, sluiten we deze campagne af met een thuismatch en kunnen we zien welke richting we in juli tegen Denemarken en Spanje uit moeten", aldus Serneels. België verloor de wedstrijden van Spanje (7-0) en Denemarken (4-2). 

Lees meer:
0 reacties