Isa Pothof stopt: "Misschien ga ik wel iets voor de club doen"

Isa Pothof in actie namens Excelsior
Isa Pothof in actie namens Excelsior Foto: © Pro Shots

Isa Pothof heeft besloten om na dit seizoen een punt achter haar voetbalcarrière te zetten. De 26-jarige doelvrouw van Excelsior is na tien seizoenen in de Azerion Vrouwen Eredivisie benieuwd naar een leven zonder voetbal.

Pothof heeft flink wat hoogtepunten mee mogen maken, zoals bijvoorbeeld de bekerfinales met ADO Den Haag en Ajax. "Ik speelde weliswaar niet, maar het was mooi om dat van dichtbij mee te maken", vertelt de goalie aan het Algemeen Dagblad. Over de bekerfinale tussen Ajax en PSV heeft ze nog een mooi verhaal: "Ja, mijn schoenen hebben wel de bekerfinale gespeeld."

Nadine Noordam droeg namelijk de schoenen van Pothof in de finale en scoorde tegen PSV. "En natuurlijk het duel met Heerenveen van dit seizoen waarbij mijn vader voor een keer de hoofdtrainer was. Dat was heel bijzonder. En misschien komt er nog een hoogtepunt bij als ik in de laatste wedstrijd tegen PSV de nul houd. Dat is me dit seizoen alleen tegen Feyenoord gelukt", zegt Pothof.

Of de doelvrouw niet bang is dat ze het voetballen gaat missen? "Ja, dat zal zeker gebeuren. Dat had ik direct na mijn besluit al, zeker als je ziet hoeveel reacties het heeft losgemaakt. Toen dacht ik: wat heb ik gedaan? Maar ik heb er lang en goed over nagedacht. Vanaf nu ga ik die meiden bij Excelsior als supporter volgen. En misschien ga ik in de toekomst wel iets voor de club doen", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties