Samenvatting: Invalster Brugts wint Champions League met FC Barcelona

FC Barcelona heeft zaterdag voor de derde keer in de clubhistorie de UEFA Women's Champions League gewonnen. In een spannende finale tegen Olympique Lyon maakten Aitana Bonmatí en Alexia Putellas het verschil: 2-0.

In Bilbao, waar bijna 51.000 toeschouwers aanwezig waren, hadden Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola een basisplaats bij Lyon. Esmee Brugts nam op de bank plaats aan de zijde van FC Barcelona. De Franse ploeg begon fel en kreeg ook de eerste kans, maar daarna greep Barça het initiatief. De Spanjaarden creëerden meerdere mogelijkheden.

Gescoord werd er echter niet in de eerste 45 minuten. In de tweede helft ging Olympique Lyon op jacht naar de openingsgoal, maar deze viel aan de andere kant. Na een goede pass van Mariona Caldentey prikte Bonmatí binnen. Lyon zette vervolgens alles op alles in de jacht op de 1-1. Van de Donk ging naar de kant voor Ada Hegerberg.

De Noorse topspits kon het verschil echter niet maken. Aan de kant van Barça vielen onder meer Esmee Brugts en Alexia Putellas in. Laatstgenoemde bezegelde het lot van beide ploegen in de extra tijd. De Spaanse legende schoot de 2-0 binnen, waardoor FC Barcelona de Europese titel prolongeert.

Scoreverloop:
63' 1-0 Aitana Bonmatí
90+' 2-0 Alexia Putellas

Opstelling FC Barcelona: Coll, Bronze, Paredes, Engen, Rolfö (67' Batlle), Bonmatí, Walsh (90+' Putellas), Guijarro, Graham Hansen, Paralluelo (85' Brugts), Caldentey (90+' Pina)

Opstelling Olympique Lyon: Endler, Carpenter, Renard, Gilles (81' Becho), Bacha, Horan, Egurrola, Van de Donk (81' Hegerberg), Diani, Dumornay, Cascarino (66' Majri)

Lees meer:
0 reacties