Interview | Rebecca Doejaaren: “Ik wil natuurlijk altijd scoren.”

PEC Zwolle gaat dit seizoen voor een plek in de top vijf en Rebecca Doejaaren hoopt daar haar steentje aan bij te dragen, bij voorkeur met een stuk of vijftien goals, verteld ze aan De Swollenaer.

In de thuiswedstrijd tegen PSV bewijzen de voetbalvrouwen eens te meer dat de lat een stuk hoger kan worden gelegd dan vorig seizoen, toen het als rode lantaarndrager vijf puntjes verzamelde voor de winterstop. Na de 3-1 overwinning op PSV heeft PEC al zeven punten en wat nog belangrijker is: het aanvallende spel met veel druk naar voren en een hoog tempo komt steeds beter uit de verf. PSV heeft er in de eerste helft geen antwoord op (2-1 ruststand) en wordt op een paar schoten na nauwelijks gevaarlijk in de tweede helft. In de slotminuut countert PEC de wedstrijd in het slot. Babiche Roof rondt een tegenaanval af en maakt daarmee haar tweede na een penalty in de eerste helft. Maxime Bennink had gezorgd voor een droomstart door al na vier minuten een afvallende bal schitterend binnen te volleren.

Concurrent

Een doelpunt van Doejaaren blijft uit en daarom is ze niet onverdeeld gelukkig met haar eerste basisplaats van dit seizoen. Een gebroken middenvoetsbeentje hield haar vijf maanden aan de kant, de zomervakantie bracht ze liggend op de bank door. Tegen PSV doet ze voor eerst vanaf het begin mee en speelt ze 75 minuten voordat concurrent Lauri Weijkamp haar aflost. “Je wilt altijd meer en beter, maar ik denk dat het prima is voor een eerste keer. Dat ik heb laten zien dat ik het nog kan. Ik wil natuurlijk altijd scoren, daarvoor ben ik spits.”
Verwachtingen

Ze is nog altijd maar achttien jaar, maar toch al weer bezig aan haar derde seizoen in de hoofdmacht van PEC. En dus komen er verwachtingen. Zeker bij een speelster die zo’n stormachtige ontwikkeling doormaakt. Die verwachtingen zijn er in de eerste plaats bij haarzelf. Doejaaren was vorig seizoen goed voor acht goals in 24 competitieduels en wil dat aantal dit seizoen overtreffen. “Ik het begin van het seizoen zei ik vijftien. Toen dacht ik eerder terug te zijn. We zijn nu al bijna op de helft van het seizoen. Maar ik ga er wel voor.”

Doejaaren vindt het de normaalste zaak dat er nu anders naar haar gekeken wordt dan pakweg twee jaar geleden. “Nu moet ik het gewoon laten zien. En dat is misschien niet iets wat uitgesproken wordt, maar ik denk ook wel dat het team dat van mij verwacht”, zegt Doejaaren.

Tekst: Deswollenaer.nl (Mark de Rooij)
Foto: PEC Zwolle (Facebook)