Internationaal toernooi in Oldenzaal: 'Shirt van Roord te winnen'

Jill Roord
Jill Roord Foto: © Orange Pictures

Donderdag, op Hemelvaartsdag, gaat het International Girls TOP Tournament van het Twents Regioteam van start. Onder meer Ajax, Feyenoord en ploegen uit Frankrijk en Duitsland reizen af naar Oldenzaal voor het toernooi.

Het Twents Regioteam zag dat een grootschalig toernooi voor (jonge) meidenteams nog ontbrak in Nederland. Op donderdag en vrijdag spelen meiden van 12 tot en met 17 jaar hun wedstrijden op het International Girls TOP Tournament. "Met het regioteam hebben we goede connecties, in binnen- en buitenland", vertelt Ilona Loohuis, oprichter en voorzitter van het Twents Regioteam, aan Tubantia.

"Zo doen we zelf vaak mee aan toernooien in het buitenland. Er komen teams uit Tsjechië, België, Frankrijk en Duitsland naar Oldenzaal en niet te vergeten de teams uit ons eigen land, onder meer Ajax en Feyenoord", klinkt het enthousiast. De Nederlandse clubs komen vooral met oudere meidenteams, in het buitenland zijn er veel clubs die al op jongere leeftijd meidenteams samenstellen.

"Dat willen wij niet, laat de meiden lekker zo lang mogelijk met de jongens spelen. Daar maken ze goede stappen, later kijken we pas echt naar meidenteams", aldus Loohuis. Op Hemelvaartsdag wordt om 11:00 uur de openingsceremonie gehouden, een uur later beginnen de wedstrijden. "We hebben een deelnemersveld van 48 teams en daarmee is deze eerste editie van het International Girls TOP Tournament sterk bezet."

De entree voor het International Girls TOP Tournament bedraagt 5 euro voor volwassenen. "Dit geld komt geheel ten goede aan de ontwikkeling van het meidenvoetbal in de regio. Bezoekers krijgen heel veel voetbalactie te zien, in weinig tijd", geeft Loohuis aan. Daarnaast is er ook een speciale prijs te winnen bij de loterij: "Een shirt van Jill Roord. We willen de meiden leuke dagen laten beleven, dat is het belangrijkste.

Lees meer:
0 reacties