Internationaal meiden- en vrouwenvoetbaltoernooi trekt honderden speelsters

OJC Rosmalen en Euro Sportring organiseren internationaal meiden- en vrouwenvoetbaltoernooi
OJC Rosmalen en Euro Sportring organiseren internationaal meiden- en vrouwenvoetbaltoernooi Foto: © Brabant Girls Cup

Op 9, 10 en 11 mei staat Sportpark De Groote Wielen van voetbalvereniging v.v. OJC Rosmalen weer in het teken van vrouwenvoetbal. Deze dagen vindt de jaarlijkse Brabant Girls Cup van overkoepelende organisatie Euro-Sportring plaats. Dit unieke internationale evenement verwelkomt niet alleen teams uit Nederland, maar ook uit België, Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk en Zweden. Het belooft weer een weekend vol sportiviteit, gezelligheid en competitie te worden, waarbij de nadruk ligt op het samenbrengen van voetballiefhebsters uit verschillende landen.

Teamspirit en diversiteit

De Brabant Girls Cup staat bekend om de sterke teamspirit en de diversiteit aan deelnemende teams. Naast het voetbal zijn er tal van activiteiten die bijdragen aan de goede sfeer door echt in te spelen op deze doelgroep. Denk daarbij aan muziek, spelletjes, een gezamenlijke barbecue en voorafgaand aan de officiële opening trekken de teams in een feestelijke parade door het centrum van Rosmalen in Noord-Brabant.

Het toernooi heeft wedstrijden in verschillende leeftijdscategorieën, van meiden onder de 13 jaar tot en met de vrouwenteams. Met behulp van de ruime faciliteiten van Sportpark De Groote Wielen worden de poulewedstrijden gespeeld, waarbij tientallen scheidsrechters zorgen voor een eerlijk verloop van de wedstrijden. Het wedstrijdsecretariaat draait tijdens deze dagen de nodige overuren om alle uitslagen te verwerken en het toernooi soepel te laten verlopen.

Ook achter de andere schermen zetten talloze vrijwilligers zich in om het evenement mogelijk te maken. Naast de toegewijde commissie onder leiding van Hans Driessen, dragen vele anderen bij door onder meer de Penalty Cup te begeleiden, nevenactiviteiten te ondersteunen en de accommodatie schoon en gastvrij te houden. Ook worden veel buitenlandse teams ondergebracht door de organisatie, wat nog eens extra inzet vergt.

Bezoek het evenement

Benieuwd naar de Brabant Girls Cup? Kom dan een kijkje nemen bij de wedstrijden op 10 en 11 mei op Sportpark De Groote Wielen in Rosmalen.

Lees meer:
0 reacties