Infantino in zijn nopjes met WK: "Sorry, de FIFA had gelijk"

Gianni Infantino
Gianni Infantino Foto: © Orange Pictures

Gianni Infantino denkt dat de FIFA er goed aan heeft gedaan om het aantal teams op het WK uit te breiden van 24 naar 32. De FIFA-president is dolblij met het verloop van het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland.

"Toen we besloten meer landen uit te nodigen, stonden de critici al klaar", zei Infantino tijdens een bijeenkomst in Sydney, geciteerd door NU.nl. "Althans, degenen die er nog van over zijn, want we hebben steeds minder critici. Er werd geroepen dat ons idee slecht zou uitpakken en dat je uitslagen van 15-0 zou krijgen. Dat zou slecht voor het imago van het vrouwenvoetbal zijn. Sorry, maar de FIFA had gelijk. Zoals wel vaker de afgelopen jaren."

Volgens de president heeft de wereldvoetbalbond goed werk verricht voor het vrouwenvoetbal. "Aan de kwalificatie voor het WK 2015 deden 134 landen mee, nu staan er 188 landen vermeld op de FIFA-ranglijst. Steeds meer landen haken aan, omdat er een kans is om je te laten zien op het hoogste podium."

De Zwitser sloeg ook terug naar mensen die kritiek hadden op het feit dat het WK in Australië en Nieuw-Zeeland plaatsvindt. "Ik kreeg ook te horen dat dit geen voetballanden zouden zijn en dat het WK in een abnormale tijdzone zou plaatsvinden. Maar het heeft gewerkt."

Infantino toonde daarbij financiële cijfers: "We hebben tijdens het WK een omzet van 570 miljoen dollar (524 miljoen euro, red.) genoteerd, waarmee we break-even draaien. Geen enkel ander evenement kan tippen aan deze inkomsten, los van uiteraard het WK mannen."

Lees meer:
0 reacties