Inessa Kaagman wijst: "Veel clubs hebben een grote mond, maar..."

Inessa Kaagman in actie namens PSV
Inessa Kaagman in actie namens PSV Foto: © Orange Pictures

Spelersvakbond FIFPro komt komende zomer met richtlijnen voor clubs rondom zwangere speelsters. Voetbalclubs reageren namelijk niet altijd positief als een speelster in verwachting is. Inessa Kaagman had bij PSV juist wel een positieve reactie.

De 28-jarige middenveldster was 'doodzenuwachtig' toen ze vorige zomer op gesprek ging bij trainer Roeland ten Berge. De coach zou haar gaan vragen naar haar ambities voor het komende seizoen, terwijl Kaagman hem ging vertellen dat ze tien weken zwanger was. "Roeland was pas net onze coach, ik kende hem nog niet zo goed", vertelt ze in het NRC. Ten Berge reageerde juist heel positief.

Tijdens haar zwangerschap kende Kaagman paniekmomenten, zo is de middenveldster eerlijk. "Mijn buik bleef maar groeien. Ik kon op het laatst geen broek meer in. En dat is moeilijk als je altijd een atletisch lichaam hebt gehad. Ik voelde me heel dik. Ik wilde weer strak zijn."

Haar familie en haar vriend hielpen: "Die stelden me gerust: die extra kilo’s op de weegschaal horen erbij", aldus Kaagman, die tijdens en na haar zwangerschap de nodige hulp kreeg van PSV. De Eindhovense club bood haar interne en externe deskundigen. Kaagman beseft dat ze geluk heeft, aangezien het niet overal zo goed geregeld is.

"Veel clubs hebben een grote mond, maar houden de boot af als het er op aankomt. Dat heeft met geld te maken, maar soms moet je risico’s nemen om te groeien", is haar boodschap.

Lees meer:
0 reacties