Inessa Kaagman: "Dat is wel de beste trainer die ik heb gehad"

Inessa Kaagman in het shirt van PSV
Inessa Kaagman in het shirt van PSV Foto: © Pro Shots

Inessa Kaagman mag zich sinds dit seizoen speelster van PSV noemen. Het voetballen is er met de paplepel ingegoten bij de inmiddels 26-jarige middenveldster.

"Ik weet niet of ik de bal zelf gevonden heb of ik er bij ben gezet. Ik denk een beetje beide. Mijn moeder voetbalde, mijn vader voetbalde, mijn broer voetbalt", blikt ze terug in gesprek met PSV TV. "Mijn vader is nu trainer, mijn moeder is supporter van iedereen. Het hele weekend staat in het teken van voetbal. Ook voor mij, want mijn vriend voetbalt ook, haha. Ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik met een balletje bezig was."

Haar vader speelde een belangrijke rol, zo vertelt Kaagman. "Mijn vader was altijd met mij en mijn broer bezig, want die is natuurlijk ook trainer. Dat is wel de beste trainer die ik heb gehad. Doordeweeks luister ik meer naar Rick (de Rooij, red.), haha, maar wij bespreken altijd wedstrijden na. Hij is iedere wedstrijd hier, hij ziet ook alles. Ik hoor ook wel eens: 'Niet te diep'", doelt ze op haar vader.

Trainer Rick de Rooij wist dat hij papa Kaagman erbij zou krijgen toen Inessa voor PSV tekende. "We hebben ook wel gesprekken gehad en toen zei mijn vader ook: 'Ik ben bloedfanatiek'. Als ik bij PSV teken, krijg je mijn vader erbij. Hij zal nooit negatief coachen naar me, maar hij is superkritisch. Na de wedstrijd zal hij echt wel zeggen van 'Nou sorry Nes, ik weet niet wat jij aan het doen was...'. Wat niet altijd even leuk is, maar waar je wel veel van leert", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand