Indiah-Paige Riley: "Soms gaan we samen lunchen na de training"

Afgelopen zomer verwelkomde PSV Indiah-Paige Riley. De internationale speelster uit Nieuw-Zeeland voelt zich thuis in Eindhoven.

"Er is uiteraard een groot verschil tussen Brisbane, waar ik grotendeels ben opgegroeid met hier (Nederland, red.), als je naar het weer kijkt", begint Riley in gesprek met PSV TV. "Het is hier zo koud. In Brisbane is het, zelfs in de winter, een graad of tien. Kouder wordt het niet. Ik ben de kou niet gewend, dus het is wel even wennen om de zon zo lang niet te zien."

Ze vervolgt: "Maar als je Hjørring en Eindhoven met elkaar vergelijkt, lijkt het behoorlijk op elkaar. Eindhoven is wat groter en er is meer te doen. Dus dat is leuk en maakt mijn leven naast het voetbal beter."

"Op vrije dagen probeer ik iets te doen met de meiden die hier in de omgeving wonen", vertelt Riley. "Dan gaan we een koffietje doen of soms na de training gaan we samen lunchen. Iedereen spreekt ontzettend goed Engels, wat fijn is want mijn Nederlands is niet al te best."

"Ik begrijp al een hoop, maar ik vind het lastig om te spreken", voegt ze toe. "Ik heb het gevoel dat het een moeilijke taal is om te leren. Ik begin al meer te begrijpen, dus hoef geen uitleg meer bij alle oefeningen. Alleen bij sommige nog, dus dat gaat vooruit."

Lees meer:
0 reacties