Indiah-Paige Riley openhartig: "Contact met familie is lastig"

Indiah-Paige Riley speelt voor PSV, maar ook voor het nationale elftal van Nieuw-Zeeland. Het spelen voor beide team brengt haar langs uitdagingen zoals tijdverschillen en jetlags.

"Er komt natuurlijk veel reizen bij kijken. Met Nieuw-Zeeland spelen we in elke uithoek van de wereld. Maar dat doe ik met alle liefde", legt Riley uit in gesprek met PSV TV. "Ik speel graag voor Nieuw-Zeeland en PSV, dus dat is geen probleem."

Toch heeft het vele reizen ook een keerzijde. Riley deelt: "Het betekent veel tijd doorbrengen op luchthavens en de jetlags zijn lastig. Het is altijd afwachten hoe ik terugkeer, want het is een lange reis naar Nieuw-Zeeland." Op de vraag hoe ze omgaat met de jetlags, antwoordt ze: "Ik heb de gouden tip nog niet gekregen. Ik probeer zo lang mogelijk wakker te blijven, want 's nachts wakker worden is vervelend."

Het tijdsverschil is volgens Riley het moeilijkste aan in Nederland voetballen. "Als ik hier ben is het heel moeilijk om in contact te zijn met mijn familie. We kunnen eigenlijk alleen in de ochtend bellen, maar wij trainen altijd in de ochtend. En als ik in Nieuw-Zeeland ben, is het weer lastig om in contact te blijven met PSV vanwege het tijdsverschil."

Heimwee overvalt haar heel af en toe. "Als we bijvoorbeeld twee dagen vrij hebben en alle meiden gaan terug naar hun familie. Ik kan dan natuurlijk nergens heen. Ik ben blij dat we een internationale speelster erbij hebben. Daarvoor had ik het wat lastiger, omdat ik de enige was. Nu hebben we elkaar en dat is fijn. En de meiden die in de buurt van Eindhoven wonen zijn heel aardig en vragen me ook vaak om wat te gaan doen."

Lees meer:
0 reacties