"In topwedstrijden is de inbreng van Lineth Beerensteyn te gering"

Lineth Beerensteyn in Heerenveen
Lineth Beerensteyn in Heerenveen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen bleken vrijdagavond tandeloos tegen Italië. Lineth Beerensteyn kwam er in de punt van de aanval nauwelijks aan te pas. De spits kreeg geen enkele echte kans en kon zo een 2-0 nederlaag niet voorkomen.

Beerensteyn is de afgelopen maanden een vaste waarde bij Oranje, al vervangster van de geblesseerde Vivianne Miedema. "Met haar snelheid is ze altijd aanwezig, maar dat is niet voldoende. Beernesteyn heeft belangrijke goals gemaakt en Miedema meer dan goed vervangen, maar bruikbare ballen kreeg ze tegen Italië nauwelijks", is het oordeel van Chris Tempelman in Voetbal International.

"Laat staan dat ze gevaarlijk in scoringspositie verscheen", vervolgt de Oranje-watcher. "Ze is geen aanspeelpunt, maar meer een afmaakster. Met speelsters als Pelova en Van de Donk achter zich is een bal terugleggen of kaatsen echter wel een aanrader."

Tempelman is duidelijk: "In topwedstrijden is de inbreng van Beerensteyn te gering. Ajax-spits Romée Leuchter (die als vervangster van de opnieuw onzichtbare Daniëlle van de Donk een half uur kreeg) is een jongere speelster die misschien een serieuze kans kan krijgen. Het verlangen naar een ooit nog fitte Miedema is in ieder geval groot", merkt hij op.

Lees meer:
0 reacties