'In niets is Martens nog het meisje dat destijds bij VVV speelde''

Lieke martens victoria pelova 60f82e2ec6489
Lieke martens victoria pelova 60f82e2ec6489 Foto: © Pro Shots

Lieke Martens is inmiddels een van de meest bekende speelsters van Nederland. De weg naar succes was echter niet altijd makkelijk.

Martens groeide op in Bergen en maakte als 16-jarige de overstap naar SC Heerenveen. Een jaar later startte VVV-Venlo met een vrouwenteam en maakt Martens de transfer naar Limburg. "Ze had het zwaar in Heerenveen", weet Rick de Rooij, destijds trainer van VVV-Venlo, nog.

"Lieke is echt een familiemens. Dat is alles voor haar. Haar ouders waren er ook altijd bij als we een wedstrijd speelden. Hele fijne mensen zijn dat. Het was mooi om te zien hoe hecht hun band was", vertelt de huidig trainer van PSV aan De Limburger.

De Rooij beschrijft Martens als een 'killer' in het veld, maar: "Lieke was altijd heel erg bezig met haar uiterlijk. De haren moesten goed zitten, je kent het wel. Ik herinner me nog een moment dat Lieke tijdens een wedstrijd een tand afbrak in een duel. Nou, de wereld was te klein", blikt de oefenmeester terug.

Dat is volgens hem 'tekenend' voor de aanvalster. "Ten koste van alles willen winnen, maar haar uiterlijk vond ze minstens zo belangrijk", aldus De Rooij, die veel veranderingen ziet bij Martens. "In niets is ze nog het meisje dat destijds bij VVV speelde. Het babyvet van toen is weg. Wat ik nu zie is een op en top atleet."

De trainer van PSV zag dat Martens afgelopen seizoen een topjaar beleefde. "Met een gouden plak erbij kan ze zomaar voor de tweede keer worden uitgeroepen tot beste speelster van de wereld", denkt hij.

Lees meer:
0 reacties