"Ik zie Lieke Martens nog wel een paar jaar bij Ajax spelen"

Lieke Martens bij een training van de OranjeLeeuwinnen
Lieke Martens bij een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Leonne Stentler is vol lof over Lieke Martens, die met FC Barcelona ook nog in de Champions League actief is. De voormalig Ajacied ziet dat de aanvalster wedstrijden kan beslissen met haar individuele acties.

"Lieke vliegt sierlijk over het veld, is onnavolgbaar in haar acties, heeft veel techniek in huis die ook nog eens functioneel is én heeft een versnelling waar veel verdedigers zich in verslikken", vertelt ze op de website van De Limburger.

"Lieke is 's lands eerste echte vedette in het vrouwenvoetbal", vervolgt Stentler. "Ze is een bescheiden, introverte en soms timide vrouw die vol gif kan zitten als het nodig is. Ze eist niet alle aandacht op, maar spreekt zich wel steeds meer uit en wordt steeds meer een leider in het team."

De vrouwelijke voetbalanalist hoopt dat Martens ooit nog in de Nederlandse competitie te bewonderen is. "De heimwee sluimert nog steeds", constateert ze. "Ik zie haar nog wel een paar jaar bij Ajax spelen, haar contract ligt al klaar", besluit Stentler enthousiast.

Lees meer:
0 reacties