"Ik was verrast dat ze het verdedigende aspect zo snel oppikten"

Janneke Bijl
Janneke Bijl Foto: © Orange Pictures

Met het WK wat voor de deur staat is bondscoach Andries Jonker aan het sleutelen geslagen met zijn elftal. Spelers rouleren door het elftal, met het doel: de ideale opstelling die leidt tot WK-winst.

Omdat er veel speelsters ineens op een nieuwe positie speelden, moest er redelijk wat omgeschoold worden. Hier speelde de assistent van Jonker, Janneke Bijl een belangrijke rol in. In gesprek met de NOS vertelt ze over het proces. "Ik heb geprobeerd ze te helpen. Door beelden te kijken, met individuele trainingen..."

De coach werd vervolgens positief verrast door het vermogen waarmee de speelsters zich zo snel wisten aan te passen. "Als aanvalster weten ze precies wat ze moeten doen. Het verdedigende aspect is net iets anders. Verbaasd is een groot woord, maar ik ben misschien wel verrast dat ze het toch wel heel snel oppikken."

De assistent noemt hierbij specifiek Esmee Brugts en Victoria Pelova, waar veel mee geschoven is. Bijl roemt hun aanpassingsvermogen en stipt aan dat beide dames nog jong zijn. Pelova is 24, Brugts is zelfs nog heel even tiener.

Lees meer:
0 reacties