"Ik was fysiek perfect, maar keer op keer werd ik mentaal gebroken"

Justien Odeurs
Justien Odeurs Foto: © Pro Shots

De eerste doelvrouw van de Belgische 'Red Flames', Justien Odeurs, is per direct gestopt bij de nationale ploeg. Ze is naar eigen zeggen de mentale spelletjes van de voetbalbond beu 'en kiest voor haar mentale gezondheid.'

Jij bent onze nummer één. Jij wordt de beste keeper van het komende EK. Dat zei de staf tegen mij, maar plots ging ik in oktober wel van eerste doelvrouw naar niet eens bij de selectie. Dat is toch raar?", vertelt Odeurs in het Belgische Het Nieuwsblad. “Het laatste half jaar heb ik mij voor alles extra moeten verantwoorden. Ik was fysiek perfect in orde, maar keer op keer werd ik mentaal gebroken.”

Er was vanuit de voetbalbond ook kritiek op haar werk in de horeca. "Dat is volgens hen niet de ideale job als voetballer, maar de rekeningen blijven binnenkomen en ik word niet betaald zoals onze mannelijke collega-voetballers, hè. Deze job is qua uren perfect combineerbaar met voetballen. Past horeca niet bij een profvoetbalster? Dat kan, maar ik denk dat je die twee los van elkaar moet zien. Ik werk er dus nog steeds.”

Odeurs wil nog niet aangeven of de beslissing definitief is. "Voorlopig wel, maar zeg nooit nooit. De dag dat de bond een gesprek met mij vraagt en er opnieuw wordt geluisterd naar elkaar, dan sta ik daar zeker voor open. Mocht ik er opnieuw honderd procent bijhoren, kan het misschien. Maar het EK komende zomer doe ik niet, dat is zeker."

Bij Anderlecht is Odeurs wel nog eerste doelvrouw en daar zet ze zich nog volop voor in. "Anderlecht steunt mij, in tegenstelling tot de nationale ploeg, wel. RSCA geeft mij wel veel vertrouwen en gaat respectvol met mij om. Ik ga vol focussen op de titelstrijd. Ik heb mijn verhaal gedaan om wilde theorieën tegen te gaan. Nu wil ik gewoon tot rust komen."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
di
28/03
PEC Zwolle V
17:00
PSV V
vr
31/03
VV Alkmaar W
19:30
PEC Zwolle V
vr
31/03
Feyenoord V
19:30
PSV V
vr
31/03
SC Heerenveen V
19:30
Ajax V
vr
31/03
Telstar W
19:30
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 16 71 45
2 Ajax V 16 42 43
3 Fortuna Sittard W 17 17 32
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 15 10 25
6 Feyenoord V 16 -4 22
7 PEC Zwolle V 15 -9 19
Bekijk de hele stand