"Ik denk dat Roosjen bij FC Utrecht beter tot haar recht gaat komen"

Judith Roosjen juicht na een goal voor FC Utrecht
Judith Roosjen juicht na een goal voor FC Utrecht Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht versterkte zich deze zomer met Judith Roosjen. De 21-jarige aanvalster speelde eerder voor SC Heerenveen en VV Alkmaar. Claudia van den Heiligenberg is enthousiast over Roosjen.

"Ik moet eerlijk zeggen: bij VV Alkmaar was het lastig, ze scoorde daar vijf keer afgelopen seizoen. Ik denk dat ze nu veel beter uit de verf gaat komen, omdat ze betere speelsters om zich heen heeft. Dat zie je ook al. De combinatie met Eshly Bakker, maar ook met een Lotje de Keijzer", zegt de analist van ESPN. "Je ziet dat ze veel meer aan het spel meedoet", merkt Van den Heiligenberg op.

"Ik denk dat ze soms nog wel wat rustiger aan de bal moet zijn, ze heeft daar nog wel af en toe haar foutjes. Maar aanvallend gezien heeft ze zondag (tegen Feyenoord, red.)haar kwaliteiten laten zien. Ik denk dat ze bij FC Utrecht beter tot haar recht gaat komen", voorspelt de oud-voetbalster.

Van den Heiligenberg gaat verder: "Dat is denk ik ook het lastige. Als je in een wat minder kwalitatief goed team speelt, dan is het ook lastig om je te onderscheiden. Als je met speelsters gaat spelen die veel ervaring hebben, waar zij veel van kan leren, dat is denk ik alleen maar goed voor een speelster als Roosjen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties