Van Lunteren blij: "Doen nog volop mee om het kampioenschap"

Desiree van Lunteren aan de bal
Desiree van Lunteren aan de bal Foto: © Orange Pictures

Desiree van Lunteren is belangrijk voor PSV. De oud-international nam haar ploeg de laatste weken meerde malen bij de hand, zo ook tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag, die met 2-1 gewonnen werd.

Van Lunteren maakte in de eerste helft zelf de 1-0. Het was enorm hard werken voor PSV om de wedstrijd over de streep te trekken. In de tweede helft zette ADO Den Haag de Eindhovense tegenstander sterk onder druk. Toen Melanie Bross met een rode kaart moest inrukken en ADO Den Haag een penalty kreeg vanwege hands van Anika Rodriguez, leek de wedstrijd te kantelen. De penalty werd echter gemist.

Na de 2-0 van Brugts leek de wedstrijd in de tas, maar ADO Den Haag kreeg wederom een kans vanaf elf meter. Deze inzet leek ook te worden gemist, maar na de redding van Van Veenendaal draaide de bal alsnog het doel in. De 2-1 tussenstand werd uiteindelijk ook de eindstand, waardoor PSV drie punten mocht bijschrijven.

"Ik ben trots op het team dat we deze strijd hebben geleverd en de overwinning binnen hebben gehaald. Dit zijn toch de lekkerste", vertelt Van Lunteren aan het Eindhovens Dagblad. "Ik start wat lager op het middenveld, heb daar echt mijn plekje gevonden. Maar ja, ik probeer overal te helpen. Als ik achterin nodig ben, ben ik achter en als ik voorin nodig ben, ben ik voor."

Dat PSV vooral benauwde zeges boekt, doet Van Lunteren niet heel veel. "Kleine zeges zijn ook drie punten waard. We hebben een moeizame competitiestart gehad. Het was terug te zien dat we heel erg zoekende waren. Maar na de winterstop doen we nog volop mee om het landskampioenschap, dat is het belangrijkste."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand