IJzerman merkt: "De kloof met die clubs is duidelijk vergroot"

Nikki IJzerman in actie namens ADO Den Haag
Nikki IJzerman in actie namens ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

Nikki IJzerman verruilde Excelsior in de zomer van 2020 voor ADO Den Haag. De 23-jarige middenveldster kreeg bij de Rotterdamse club geen geld voor haar inspanningen, ook niet in de vorm van een onkostenvergoeding.

"Misschien waren er teamgenoten die wel een kleine vergoeding kregen", zegt IJzerman in de nieuwste editie van het ADO Den Haag Magazine. In de kleedkamer werd er niet over gesproken: "Geld is nog steeds een wat ongemakkelijk gespreksonderwerp, maar ik was er ook niet erg mee bezig." Na haar overstap naar ADO Den Haag kon de middenveldster wel rekenen op een onkostenvergoeding.

"Dat was zeker een verbetering, al betekende het niet dat ik plotseling van alles kon doen", vertelt IJzerman. Afgelopen zomer zette ze haar handtekening onder haar eerste echte contract, gebaseerd op het aantal uren dat ze als semi-prof voor ADO actief is. Een vorm van erkenning, zo geeft de middenveldster aan: "Dit is ook mijn vierde seizoen bij ADO en ik heb zelf het gevoel dat ik in die tijd steeds beter ben geworden. Het contract is een blijk van waardering."

Of IJzerman zich op haar 23e als voetbalster geslaagd voelt? "Niet zolang ik het gevoel heb dat ik nog beter kan worden. Geslaagd zijn is voor mij stoppen op je toppunt. Ik ben hier sterker geworden, minder makkelijk van de bal te krijgen, maar ik denk dat ik nog rustiger aan de bal kan worden, balvaster. Door het vertrouwen dat ik krijg, ben ik ook mentaal vooruit gegaan."

De ADO-speelster ziet wel een verschil tussen de semi-profs en full-profs op de Nederlandse velden. "De kloof met die clubs is duidelijk vergroot, al heb ik niet het gevoel dat wij steeds kanslozer worden. Wat je wel ziet, is een verschil in kwaliteit. Dat komt ook omdat spelers die het bij hun eigen club goed doen op een gegeven moment vertrekken naar een club waar zij wel full-time voor het voetbal kunnen gaan."

Lees meer:
0 reacties