IJslandse amateurcoach hoopt: "In de levensfase dat ik dat goed kan"

Meerdere ballen op het veld
Meerdere ballen op het veld Foto: © BSR Agency

Goran Kristófer is momenteel actief bij de vrouwenteams van FC Berghuizen en Drienerlo. De IJslandse coach hoopt echter ooit nog de stap te kunnen maken naar het profvoetbal.

"Ik heb altijd mannenteams getraind. Dus toen Berghuizen zich meldde, heb ik eerst een paar wedstrijden bekeken", vertelt Kristófer aan Tubantia. "Mijn eerste vraag aan de club was: ‘Kunnen we het team bij elkaar houden als we naar de topklasse promoveren?’ Daar keken ze wel van op, want ze waren eigenlijk gedegradeerd uit de hoofdklasse, maar er kwam een plek vrij. Door een aantal nieuwe spelers zag ik mogelijkheden."

Halverwege de competitie staat FC Berghuizen aan kop in de Hoofdklasse. "Berghuizen zou de eerste club uit de regio kunnen zijn in de topklasse. Dat is een mooie uitdaging, die de club nog aantrekkelijker maakt voor meisjes", zegt de coach, die komend jaar zijn UEFA Pro-diploma wil gaan halen. Daarmee kan hij ook aan de slag bij profclubs.

Een rol in een trainersstaf ziet de IJslander wel zitten. "Veel trainers hebben de technische bagage die nodig is voor het vak, maar je moet het ook goed kunnen overbrengen. Ik zit in de levensfase dat ik dat goed kan. Ik ben altijd aanvaller geweest en denk ook als trainer aanvallend. Dat past perfect bij de Nederlandse voetbalbeleving", aldus Kristófer.

Lees meer:
0 reacties