IJFC kijkt uit naar bekerduel: "Heb PSV tot in den treure bestudeerd"

PSV na de bekerwinst
PSV na de bekerwinst Foto: © Pro Shots

De nummer twee van de eerste klasse, IJFC, speelt zaterdag 29 januari de bekerwedstrijd tegen Eredivisionist en bekerhouder PSV. De twee ploegen strijden tegen elkaar op sportpark Groenvliet in IJsselstein, met als inzet een plaats in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker.

"We zijn niet gewend dat er zoveel aandacht voor ons is en dat er zoveel mensen komen kijken", vertelt Griffioen bij RTV Utrecht. "Dat maakt het wel speciaal. Ik merk dat de spanning ook bij mijn speelsters al aan het toenemen is. Ik verwacht dat er zo'n 800 tot 1000 toeschouwers zullen komen."

"PSV verkeert niet in de beste vorm op dit moment. Wij gaan vol overgave erin en kijken hoever we kunnen komen. Ik heb PSV tot in den treure bestudeerd. We gaan accenten op hun mindere punten leggen. Zij moeten toch maar zien te winnen. Het komt nu heel dicht bij en we moeten ook wel heel erg gaan genieten. We hebben goed getraind en hebben redelijk weinig coronagevallen gehad. We hebben er goed naar toegewerkt."

"Ik vind dat wij een goed elftal hebben en dat we eigenlijk te laag zijn ingedeeld. We hebben een mix van oude en jonge speelsters. Dat maakt het ook leuk. We hebben een balans van snelheid, vechtlust en voetbalgogme in ons team", aldus de IJFC-coach.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand