Ibes kiest voor buitenlands avontuur: "Soms moet je de stap wagen"

Julia Ibes tekent bij Aris F.C.
Julia Ibes tekent bij Aris F.C. Foto: © Julia Ibes

Julia Ibes speelde in het verleden voor onder meer Excelsior en KRC Genk, maar kiest nu voor een buitenlands avontuur. De 23-jarige aanvalster heeft getekend bij het Griekse Aris F.C.

Twee weken geleden hoorde ze van de Griekse interesse. "Ik werd gebeld door mijn zaakwaarnemer (AFF). Hij zei dat hij en Ben Ranoe een belletje hadden gekregen vanuit Aris, dus zo is dat balletje gaan rollen", vertelt Ibes aan deze site. De afgelopen periode speelde ze bij FC Eindhoven en die club gunt haar nu deze stap: "Toen ik Ivo opbelde (de trainer van FC Eindhoven, red.), zei hij meteen dat hij met alles ging helpen om mij hiernaartoe te krijgen."

Ze heeft nog geen wedstrijden gespeeld voor de Griekse ploeg, maar wel meegetraind. Vanaf komende zondag mag Ibes in actie komen voor haar nieuwe team. "Het is een prima niveau, maar je ziet dat het land nog in ontwikkeling is. Je merkt dat iedereen rondom de club enorm hard werkt om alles perfect te laten verlopen. Ze zijn heel gedreven en praten/coachen met erg veel passie. Afgelopen zondag heb ik op de tribune gezeten en gekeken naar mijn team. Wat een passie er vanaf de tribune kwam is ook prachtig om mee te maken", geeft de aanvalster aan. Met Aris wil Ibes stijgen op de ranglijst. De club staat momenteel zevende in de Panelinio Protathlima, de Griekse competitie.

"Met andere nieuwe speelsters om mij heen hebben we het vertrouwen dat dat gaat lukken!", is ze enthousiast. "Daarnaast wil ik ontwikkelen als speelster en ook op het hoogste niveau mijn vertrouwen en plezier behouden. Ik ben er bij FC Eindhoven achter gekomen dat plezier bij mij, op welk niveau dan ook, het allerbelangrijkste voor mij is. Zonder plezier presteer ik minder."

Ibes is 'trots en blij' dat ze deze kans heeft gekregen. "Ik wil er zowel als voetbalster, maar ook als persoon alles uithalen. Ik ben nu veel meer op mezelf aangewezen, weg uit mijn vertrouwde omgeving met alle vertrouwde mensen om mij heen. Ik houd van uitdagingen en dit is er eentje die ik met beide handen aan ben gegrepen. Ik ben benieuwd hoe ik mezelf over een half jaar zie. Soms moet je gewoon een stap wagen om in een andere levensfase te komen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
29/01
Feyenoord V
12:15
Fortuna Sittard W
di
31/01
PSV V
19:00
FC Twente V
di
31/01
VV Alkmaar W
20:00
SC Heerenveen V
vr
3/02
VV Alkmaar W
19:30
Feyenoord V
vr
3/02
PEC Zwolle V
19:30
Excelsior Rotterdam W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 11 52 33
2 Ajax V 12 33 33
3 Fortuna Sittard W 10 10 19
4 ADO Den Haag V 11 9 16
5 PSV V 10 4 16
6 Feyenoord V 10 0 16
7 VV Alkmaar W 11 -21 10
Bekijk de hele stand